De Electro Harmonix Super Pulsar: Meer dan alleen een tremolo pedaal

De Electro Harmonix Super Pulsar is een stereo tap tremolo pedaal dat veel meer biedt dan alleen een standaard tremolo-effect. Met dit pedaal kun je je eigen ritmische patronen creëren en deze opslaan voor later gebruik. Daarnaast beschikt het pedaal over verschillende modulatiemogelijkheden en handige functies zoals een expressiepedaal- en preset-functionaliteit.

Werking en functies

De Super Pulsar wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid en flexibiliteit. Met de Shape-knop kun je de modulatievorm bepalen, en met behulp van de Wave-switch kun je kiezen tussen een triangle-wave of square-wave modulatie. De Depth-knop regelt de intensiteit van de tremolo, terwijl de Rate-knop de snelheid van het effect instelt.

Een van de handige functies van de Super Pulsar is de mogelijkheid om een expressiepedaal aan te sluiten. Hiermee kun je in realtime parameters zoals Rate, Depth, Shape, Phase en Volume regelen en zo de tremolo verder personaliseren. Daarnaast kun je maximaal 8 programma’s opslaan en deze eenvoudig oproepen wanneer je maar wilt.

Flexibiliteit en warmte

De Super Pulsar biedt veel flexibiliteit als het gaat om routing-opties. Je kunt kiezen tussen stereo in/uit, mono in/stereo uit, stereo in/mono uit of mono in/mono uit, afhankelijk van je setup en voorkeuren. Daarnaast beschikt het pedaal over een analoge circuit, dit zorgt voor een warm en organisch geluid.

Kenmerken en specificaties

  • Merk: Electro Harmonix
  • Categorie: Gitaareffecten
  • Subcategorie: Stompbox
  • EAN: 0683274011585
  • MPN: SUPERPULSAR
  • SKU: 9000-0015-9064

Het Electro Harmonix Super Pulsar stereo tap tremolo pedaal heeft een adviesprijs van EUR 220,-. Houd er rekening mee dat de levertijd momenteel niet beschikbaar is, maar dit prijskaartje en de veelzijdige functies maken het een aantrekkelijke optie voor gitaristen die op zoek zijn naar een tremolo pedaal van hoge kwaliteit.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners