De Beste Online Gitaarles Cursussen in Nederland

De Voordelen van Online Gitaarlessen

Het leren van gitaar spelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest dankzij de opkomst van online gitaarlessen. In plaats van een duur boek te kopen of les te nemen bij een gitaarleraar, kun je nu comfortabel vanuit huis leren met behulp van online cursussen. Online gitaarlessen zijn ook veel goedkoper en flexibeler dan traditionele lessen. Ben je op zoek naar de beste online gitaarles cursus in Nederland? Lees dan verder om 5 opties te ontdekken waaruit je kunt kiezen.

Gitaarles van Koen

Een van de meest populaire online gitaarles cursussen in Nederland is Gitaarles van Koen. Deze cursus, gegeven door gitarist Koen Snoek, bevat 22 lessen waarmee je de basis van het gitaarspelen kunt leren. De lessen zijn eenvoudig, motiverend en inspirerend. Je krijgt wekelijks een nieuwe les, zodat je stap voor stap je vaardigheden kunt verbeteren. Tijdens de cursus leer je alles, van de juiste houding en gitaarstemming tot het lezen van tablatuur en het spelen van akkoorden. Daarnaast ontvang je aanvullende materialen zoals bijlagen en meespeelbestanden. Bovendien heb je toegang tot de gemeenschap van Gitaarles van Koen waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.

Gitaartabs

Als je niet alleen op zoek bent naar gitaarlessen, maar ook naar tablatuur, dan is Gitaartabs een goede keuze. Gitaartabs biedt niet alleen lessen verzorgd door verschillende gitaristen, maar ook interactieve bladmuziek genaamd ProTabs. Met ProTabs kun je gemakkelijk nieuwe nummers leren met akkoorden, tabs en songteksten. Gitaartabs heeft een grote database met een breed scala aan nummers, inclusief de nieuwste hits. Daarnaast heeft Gitaartabs een forum waar je kunt communiceren met medecursisten. Let op, er is een abonnement vereist voor toegang tot alle lessen en tablatuur.

Gitaarles.nl

Gitaarles.nl is een online gitaarles platform dat beginners helpt om gitaar te leren spelen. Deze cursus, ontwikkeld door Michel Penterman, biedt stap-voor-stap lessen die verschillende onderwerpen behandelen, waaronder akkoorden en tokkelen bij het kampvuur. Naast de videolessen krijg je ook handige boeken en kun je live vragen stellen tijdens wekelijkse lessen. Gitaarles.nl heeft ook een actieve gemeenschap waarin je kunt leren van andere cursisten. Je kunt kiezen voor een abonnement van 3 of 12 maanden.

Basiscursus Gitaar

De Basiscursus Gitaar, gemaakt door Aart Lameris, is ideaal voor beginners. Met 30 lessen leer je stap voor stap alle basisvaardigheden van het gitaarspelen. De cursus behandelt verschillende onderwerpen, waaronder slagjes, tokkelen, akkoorden en tabs lezen. Je leert ook 25 basisakkoorden en krijgt instructies voor het spelen van 18 bekende nummers. Let op, deze cursus heeft geen eigen gemeenschap en is iets duurder dan andere opties. De cursus wordt aangeboden voor een eenmalige betaling.

Gitaar Solo's Leren Spelen

Als je graag de gaafste gitaarsolo's wilt leren spelen, dan is de cursus Gitaar Solo's Leren Spelen van gitaarles.nl iets voor jou. Deze cursus is geschikt voor zowel akoestische als elektrische gitaristen, zelfs als je geen ervaring hebt in het lezen van muzieknoten. Je krijgt toegang tot 250 video's met uitleg over gitaarsolo technieken, tablatuur en toonladders. Bovendien ontvang je een uitgebreid handboek en krijg je toegang tot de gemeenschap van gitaarles.nl. Houd er rekening mee dat er een eenmalige betaling vereist is.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners