De beste online gitaarcursus: vergelijk en kies

De beste online gitaarcursus

Op zoek naar een online gitaarcursus? Er zijn allerlei opties beschikbaar voor het leren van gitaar spelen vanuit huis. Maar wat is nu de beste keuze? In dit artikel laten we drie verschillende online gitaarcursussen zien, zodat jij vandaag nog kunt beginnen met het spelen van jouw favoriete nummers.

Gitaarles van Koen

Als je meteen wilt starten met de beste online gitaarcursus, raden we de cursus van Koen aan. Gitarist Koen Snoek, met ruim 29 jaar ervaring, leert je stap voor stap gitaar spelen in 22 lessen. Naast de kwalitatieve video’s ontvang je ook printbare bijlagen en meespeelbestanden in PDF-formaat. Je krijgt bovendien toegang tot een besloten community van medecursisten. De cursus heeft al meer dan 6000 cursisten en je hebt levenslang toegang tot de lesstof. De prijs van de cursus is slechts € 77,-, wat vergeleken met andere cursussen zeer voordelig is.

Gitaartabs

Als je niet alleen op zoek bent naar een gitaarcursus, maar ook naar een website met akkoorden en tabs, is Gitaartabs een aanrader. Deze online gitaarcursus biedt 250 lesvideo’s waarin je onder andere basis technieken leert. Naast de gitaarcursus heb je ook toegang tot ProTabs, waarmee je akkoorden kunt leren lezen met video-ondersteuning. Hierdoor wordt gitaar spelen nog eenvoudiger. De eerste maand van Gitaartabs kost slechts € 1,- en daarna € 15,95 per maand, wat maandelijks opzegbaar is.

Gitaarles.nl

Bij gitaarles.nl krijg je stap-voor-stap videolessen waarmee je gitaar leert spelen. Gitaarleraar Michel Penterman verzorgt deze cursus met hoogwaardige video’s. De cursus bestaat uit drie delen: Akkoorden voor beginners, Tokkelen bij het Kampvuur en Barré Akkoorden in een Band. Elk deel bestaat uit tien lessen met instructievideo’s, handboeken en belangrijke tips. Ook heeft de cursus een actieve community en worden er maandelijks live lessen gegeven. Hoewel de cursus al 10 jaar bestaat en meer dan 5000 cursisten heeft geholpen, kan de inhoud wat verouderd zijn doordat Michel Penterman minder actief is geworden. De prijs van de cursus varieert van €5,75 tot €9,95 per maand, afhankelijk van de lengte van het abonnement.

Waarom vandaag nog beginnen met een online gitaarcursus?

Ongeacht jouw leeftijd, als je gitaar wilt leren spelen is het belangrijk om direct actie te ondernemen en te starten. Gitaar spelen vereist namelijk veel oefening. Hoe eerder je begint, hoe sneller je jouw favoriete nummers kunt spelen. Wij raden daarom aan om te kiezen uit een van de drie online gitaarcursussen in dit artikel. Wacht niet langer en begin vandaag nog met jouw gitaaravontuur.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners