De beste gitaarsnaren van dit jaar

Fazley EGS03 gitaarsnaren voor elektrische gitaar

Deze snaren van Fazley zijn perfect voor elektrische gitaren. Met een gemiddelde dikte zijn ze ideaal voor normaal gebruik. Ze zijn comfortabel in gebruik, niet te stijf en niet te zwaar. Deze snaren produceren een mooie, heldere en warme klank.

Bestel deze Fazley EGS03 gitaarsnaren eenvoudig online.

Áengus gitaarsnaren voor klassieke en Spaanse gitaar

Deze gitaarsnaren van Áengus zijn geschikt voor klassieke en Spaanse gitaren. De set bestaat uit nylon snaren en nylon snaren met koperen bekleding. Ze produceren een heldere klank, het typische geluid dat je wenst van een klassieke en Spaanse gitaar. Daarnaast zijn de snaren behandeld om roestvorming te verminderen en hun levensduur te verlengen.

Bestel deze Áengus gitaarsnaren eenvoudig online bij verschillende webshops.

Áengus stalen snaren voor akoestische western gitaar

Akoestische westerngitaren worden geleverd met stalen snaren, wat resulteert in dat kenmerkende rock- en bluesgeluid. Deze Áengus snaren hebben een fosforbrons bekleding die een prachtige, warme klank geeft aan de gitaar. Ze zijn ook voorzien van een anti-roest coating, waardoor ze tot vier tot vijf keer langer meegaan. Verkrijgbaar in verschillende diktes.

Bestel deze Áengus stalen snaren eenvoudig online bij verschillende webshops.

D’Angelico Electrozinc Rock 10’s Light 10-46 snarenset

Als je deze D’Angelico snaren op je gitaar zet, merk je meteen het verschil in geluidskwaliteit. Deze set is geschikt voor bijna alle elektrische gitaren en produceert een stevig en helder geluid, mogelijk gemaakt door de zinkcoating. Deze coating zorgt niet alleen voor een geweldige klank, maar voorkomt ook roestvorming.

Bestel deze D’Angelico Electrozinc Rock 10’s Light 10-46 snarenset eenvoudig online bij verschillende webshops.

Elixir 11027 Acoustic 80/20 Bronze Nanoweb Custom Light 11-52

Deze snaren zijn speciaal ontworpen voor de westerngitaar. Ze zijn gecoat, waardoor ze bescherming bieden tegen vuil en roest. Hierdoor gaan de snaren tot wel vijf keer langer mee. Daarnaast blijven ze een helder en warm geluid produceren. Ze voelen prettig aan tijdens het spelen en zijn geschikt voor alle muziekgenres.

Bestel deze Elixir 11027 snaren eenvoudig online bij verschillende webshops.

Wanneer moet je nieuwe gitaarsnaren kopen?

Als je veel speelt, zul je sneller snaren moeten vervangen. Ook het zweet van je vingers kan ervoor zorgen dat snaren verslechteren. Als je merkt dat het geluid van je gitaar minder wordt, is het tijd om de snaren te vervangen.

Je kunt ook een regelmatig moment kiezen om je snaren te vervangen, bijvoorbeeld ieder kwartaal. Hiermee hoef je niet te twijfelen aan de staat van je snaren. Als je optreedt, is het aan te raden om voor elk optreden nieuwe snaren op je gitaar te zetten om te voorkomen dat ze breken tijdens een optreden.

Soorten gitaarsnaren

Klassieke gitaren hebben meestal nylon snaren, terwijl akoestische westerngitaren en elektrische gitaren stalen snaren hebben. Belangrijk om dit onderscheid te maken om schade aan je instrument te voorkomen.

Het kopen van de beste gitaarsnaren

Je kunt online de beste gitaarsnaren vinden van verschillende bekende merken met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bestellen is eenvoudig en je hebt ze meestal de volgende dag al in huis. Kijk eens bij bekende webshops zoals Dijkman Muziek, Bax Muziekshop of Bol.com.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners