De beste basgitaren van 2021

Top 10 basgitaren van 2021

Ben je op zoek naar de beste basgitaren van dit jaar? Wij hebben een lijst samengesteld van de top 10 basgitaren die je kunt overwegen. Of je nu een beginner bent of een ervaren muzikant, er is altijd een basgitaar voor jou. Laten we eens kijken welke geweldige basgitaren in 2021 de moeite waard zijn om te overwegen.

1. Fender Classic Design CB-60SCE Natural

Fender staat bekend om zijn uitstekende gitaren en deze basgitaar is daarop geen uitzondering. Met een massief sparrenhouten bovenblad en zijpanelen van mahoniehout biedt deze gitaar een helder geluid. De ingebouwde Fishman-voorversterker zorgt er ook voor dat deze basgitaar gemakkelijk versterkt kan worden.

2. Ibanez TMB30-BK Talman short scale basgitaar

Deze korte hals basgitaar is perfect voor beginners. Met een body gemaakt van mahoniehout en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is deze gitaar ideaal voor diegenen die graag sixtiesmuziek spelen.

3. Ibanez PCBE12MH-OPN

Deze elektrisch-akoestische basgitaar is ideaal voor optredens. Met een prachtig geluid en een mahoniehouten constructie is deze gitaar perfect voor op het podium. Hij kan ook worden versterkt met de ingebouwde versterker.

4. Ibanez AEB8E Black akoestisch-elektrische basgitaar

Deze akoestisch-elektrische basgitaar is perfect voor optredens. Met een fantastisch geluid en een ingebouwd stemapparaat is deze gitaar handig en veelzijdig.

5. Fender American Performer Precision Bass Arctic White RW

Deze basgitaar is perfect voor diegenen die graag spelen in wisselende muziekstijlen. Met moderne functionaliteit en de kwaliteit van Fender is dit een geweldige keuze.

6. Ibanez SR300E

Deze Ibanez basgitaar biedt veel geluidsopties en is perfect voor aanpassingen. Met een mooie lakafwerking en een lichtgewicht ontwerp is deze basgitaar ideaal voor optredens.

7. Sigma BME+ akoestisch-elektrische basgitaar

Met een prachtige afwerking en een massief sparrenhouten bovenblad biedt deze akoestisch-elektrische basgitaar een geweldige klank. Het is ook perfect voor beginners en kan worden versterkt.

8. Fazley FPB034SB

Deze basgitaar is speciaal ontworpen voor kinderen tussen 9 en 11 jaar oud. Met zijn unieke uiterlijk en kleinere formaat is dit een geweldige keuze voor jonge muzikanten.

9. James Neligan YAK-BAS-E

Deze prachtige basgitaar heeft een mahoniehouten constructie en een geweldige klank. Perfect voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van functionaliteit en esthetiek.

10. Fender Vintera Precision Bass

Deze basgitaar is geïnspireerd op de Fender Precision Bass uit de jaren ’50 en biedt geweldige kwaliteit en sound voor een betaalbare prijs.

Welke basgitaar past bij mij?

Akoestische basgitaar

Akoestische basgitaren hebben een klankkast en bieden een warm geluid. Ze kunnen zonder versterking worden gebruikt en zijn perfect voor solo optredens en intieme optredens met enkele muzikanten.

Elektrische basgitaar

Elektrische basgitaren hebben geen klankkast en hebben altijd een versterker nodig om geluid te produceren. Ze bieden geweldige flexibiliteit en kunnen worden aangepast via een versterker voor verschillende geluiden.

Basgitaar kopen

Als je een basgitaar wilt kopen, moet je nadenken over je doelen en behoeften. Wil je optreden? Kies dan voor een elektrisch-akoestische basgitaar. Begin je net met spelen? Dan is een basgitaar met een goede prijs-kwaliteitverhouding een goede keuze. Er zijn veel online opties om een basgitaar te kopen, dus doe wat onderzoek en vind de perfecte basgitaar voor jou.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners