De beste akoestische gitaren van 2020

Akoestische gitaren zijn geweldige instrumenten. Ze hebben een prachtige klank, je kunt jezelf ermee begeleiden bij het zingen en je hebt geen versterking nodig. De geschiedenis van de akoestische gitaar gaat terug tot de Arabieren die het naar Spanje brachten, waarna het instrument in populariteit groeide. Aan het einde van de negentiende eeuw was de akoestische gitaar overal in Europa bekend en werd het zelfs uitgebreid van vier naar zes snaren.

De 10 beste akoestische gitaren van 2020

1. Yamaha C40BLII akoestische klassieke gitaar zwart

Dit is een ideale akoestische gitaar voor beginners. Het heeft een solide constructie en een uitstekende klank. De speciale zwarte hoogglans en het sparrenhouten bovenblad geven de gitaar een luxueuze uitstraling en warm geluid.

2. Fender CD-60S

Deze betaalbare Westerngitaar werd ontworpen voor gemakkelijk bespelen vanaf het begin. Het is al goed afgesteld, zodat je direct aan de slag kunt. Het sparrenhouten bovenblad en de mahonie zij- en achterkant zorgen voor een prachtig warm geluid.

3. Ephiphone DR-100

Deze gitaar biedt een prachtige klank en is ook nog eens mooi om naar te kijken. De combinatie van sparrenhouten bovenblad en mahonie zij- en achterkant geeft een uniek en warm geluidsgeluid.

4. Squier SA-105CE

Deze natuurlijk gekleurde gitaar met zijn uitstekende geluid is ideaal voor zijn prijsklasse. Het vurenhouten bovenblad en het esdoornhout zorgen voor een unieke klank. Bovendien kan je de gitaar versterken met de Fishman Isys T pickup.

En andere gitaren…

Soorten akoestische gitaren

Akoestische gitaren worden vaak onderverdeeld in Spaanse (klassieke) gitaren en Western gitaren. Spaanse gitaren hebben nylon snaren en staan bekend om hun warme, volle geluid. Western gitaren hebben stalen snaren en kunnen worden versterkt. Ze worden vaak gebruikt in bands met een element in de klankkast en een versterker.

Voor wie is een akoestische gitaar geschikt?

Een akoestische gitaar is ideaal voor mensen die flexibiliteit willen. Het is perfect voor thuis oefenen zonder iemand nodig te hebben om muziek te maken. Het is ook geschikt voor zelfbegeleiding en kan zelfs in een band worden gebruikt. Een akoestische gitaar biedt veel mogelijkheden.

Het kopen van een akoestische gitaar

Voordat je een akoestische gitaar gaat kopen, is het belangrijk om te bedenken wat je ermee wilt doen. Als je in een band wilt spelen, heb je een akoestische gitaar met een pick-up nodig. Wil je meer solo spelen? Dan is een Spaanse gitaar met nylon snaren misschien een betere keuze.

Merken en prijsklassen akoestische gitaar

Er zijn veel akoestische gitaren van bekende merken verkrijgbaar, zoals Ibanez, Fender en Takemine. Er zijn gitaren in verschillende prijsklassen beschikbaar. Voor beginners zijn er al goede gitaren onder de 100 euro. Gitaren onder de 500 euro, met element, zijn uitstekende instrumenten om mee te spelen in een band. Voor de fijnproevers zijn er ook gitaren boven de 1000 euro. Het is allemaal mogelijk.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners