De beste akoestische gitaar onder 1000 euro: een overzicht

De beste akoestische gitaar onder 1000 euro: een overzicht

Met dit artikel wil ik je helpen om de beste akoestische gitaar onder 1000 euro te vinden. Een goede akoestische gitaar hoeft namelijk niet altijd duur te zijn. In dit artikel bespreek ik 5 verschillende gitaren die kwalitatief hoogwaardig zijn en binnen deze prijsklasse vallen.

Het is belangrijk om te weten dat de beste akoestische gitaar onder 1000 euro voor iedereen anders kan zijn. Het hangt af van persoonlijke voorkeuren en wensen. Daarom zal ik hieronder de specificaties van elke gitaar bespreken, zodat je zelf kunt bepalen welke gitaar het beste bij jou past.

De Taylor 114ce

De Taylor 114ce is een elektrisch-akoestische gitaar met een massief bovenblad van sparrenhout. Dit zorgt voor een krachtige en volle sound. De zijkanten en achterkant zijn gemaakt van sapelli, wat warmte en helderheid aan het geluid toevoegt. De gitaar is voorzien van een Venetiaanse cutaway, waardoor je gemakkelijk de hogere frets kunt bereiken. De Taylor 114ce is verkrijgbaar voor € 899.

De Martin DRS1

De Martin DRS1 is verkrijgbaar als rechtshandige- of linkshandige gitaar. De rechtshandige variant kost nu € 959. De gitaar heeft een massief bovenblad van sapelli en een dreadnought-body. De gebruikte houtsoorten zorgen voor een warm en helder geluid. De Martin DRS1 is ook elektrisch-akoestisch en heeft een Fishman Sonitone voorversterker en een piëzo-element.

De Epiphone Masterbilt DR500MCE

Deze gitaar heeft een massief bovenblad van sparrenhout en zijkanten en achterkant van massief mahonie. De klank is helder en warm. De gitaar is voorzien van een eSonic2-voorversterker met tuner. Bij de aanschaf krijg je een gitaartas meegeleverd. De Epiphone Masterbilt DR500MCE is nu verkrijgbaar voor € 617.

De Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI

Deze gitaar heeft een massief sparrenhouten bovenblad en zijkanten en achterkant van Canadees kersenhout. De hals is gemaakt van Canadees esdoorn en de toets is van palissander. De gitaar heeft een dreadnought-body en is voorzien van een Godin Quantum I-voorversterker. De Seagull Coastline S6 Slim CW Spruce QI kost nu € 739.

Het is belangrijk om de afweging te maken welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn. Wil je bijvoorbeeld een gitaar met een bepaalde sound, een cutaway voor betere toegang tot de hoge frets, of een bepaald budget? Voor meer informatie over elke gitaar en om ze te bekijken en beluisteren kun je terecht bij verschillende retailers.

Ik hoop dat dit overzicht je helpt om de beste akoestische gitaar onder 1000 euro te vinden die bij jou past. Veel speelplezier gewenst!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners