De 10 beste elektrische gitaren

Top 10 beste elektrische gitaren

Hieronder vind je de top 10 van de beste elektrische gitaren op dit moment:

1. Fazley FST118SB elektrische gitaar sunburst:

Deze elektrische gitaar van Fazley heeft een opvallend design en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het instrument is gemaakt van lindehout, wat zorgt voor een uniek en prachtig geluid. Ook heeft deze gitaar drie elementen die zorgen voor een fantastisch geluid uit de versterker.

2. Ibanez GRG170DX-BKN Gio elektrische gitaar zwart:

Deze elektrische gitaar van Ibanez is perfect voor beginners die gelijk goed willen beginnen. De configuratie van de elementen biedt veel mogelijkheden, handig als je op zoek bent naar je eigen stijl. Het instrument is geschikt voor alle muziekstijlen.

3. Ephiphone LesPaul Standard Ebony:

De Ephiphone LesPaul Standard is een legendarische gitaar die al sinds 1952 erg populair is. Bekende gitaristen hebben deze gitaar groot gemaakt. De klank van dit instrument is fantastisch en het is gemakkelijk te bespelen.

4. Player Telecaster MN Black:

De Player Telecaster van Fender is niet alleen prachtig om te zien, maar biedt ook veel waar voor je geld. Het instrument is breed inzetbaar en ideaal voor bands met een breed repertoire.

5. Gretsch G5420LH 2016 Black linkshandige elektrische gitaar:

Deze Gretsch is speciaal gemaakt voor linkshandige gitaristen. De klank is zuiver en helder, zelfs op hoog volume. De gitaar is ideaal om mee te spelen in een band.

6. Ephiphone SG Special P-90 Burgundy elektrische gitaar:

Deze gitaar is geïnspireerd op rock- en bluesgitaren en heeft een prachtig geluid. Het is een instrument van hoge kwaliteit.

7. Ibanez JEMJR Steve Vai White elektrische gitaar:

Deze gitaar is ontworpen door Steve Vai en heeft een iconisch en excentriek design. Het instrument is gemakkelijk te bespelen en biedt een unieke klank.

8. Epiphone Genesis-II DC PRO:

Deze gitaar heeft een klassieke kleur en kan heel goed bespeeld worden. Het instrument biedt veel mogelijkheden.

9. Gretsch G2220 Streamliner Junior Jet Club Laurel Fingerboard Golddust:

Deze klassiek uitziende gitaar is ideaal voor beginners. Het instrument is gemakkelijk te bespelen en biedt veel mogelijkheden voor verschillende geluidseffecten.

10. Squier Affinity Fat Strat HSS Montego Black:

Deze betaalbare gitaar heeft een vol, zuiver geluid en kan gebruikt worden voor alle muziekstijlen. Het instrument heeft een mooie zwarte metallic lak.

Welk type elektrische gitaar moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten elektrische gitaren die je kunt kiezen, namelijk:

1. Solid body:

Dit type gitaar maakt gebruik van een versterker om geluid te produceren en is ideaal voor bands. Een bekend voorbeeld is de Fender Stratocaster.

2. Hollow body:

Deze gitaar heeft een volwaardige klankkast en het geluid wordt versterkt door de versterker. Een bekend voorbeeld is de Gibson L5.

3. Semi solid:

Deze gitaar zit tussen een solid body en hollow body in. Een bekend voorbeeld is de Rickenbacker 360.

Beste elektrische gitaar voor beginners

Als beginner is het belangrijk om een gitaar te vinden die gemakkelijk te bespelen is. Hier zijn de drie beste opties:

1. Yamaha Pacifica 112VMX Elektrische gitaar

Deze gitaar heeft een prachtig geluid en is gemakkelijk te bespelen. Het instrument heeft een slanke hals en is gemaakt van hoogwaardige houtsoorten.

2. Fazley Startist Basic ST118 Silver

Deze gitaar biedt de perfecte combinatie van kwaliteit en gemak. Het instrument is gemaakt van essenhout en wordt geleverd met een gratis gitaartas.

3. Epiphone SG Special Satin E1 Vintage Worn Cherry

Deze gitaar heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Het instrument is gemakkelijk te bespelen en biedt veel mogelijkheden.

Beste elektrische gitaar onder 1000 Euro

Als je op zoek bent naar een elektrische gitaar onder de 1000 Euro, zijn dit de beste opties:

1. Fender Duo-Sonic HS Ice Blue Metallic PF

Deze Fender biedt een fantastische klank en veel kwaliteit en mogelijkheden. Het instrument is geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers.

2. Richwood Master Series Retro Special REG-430-TOR Tenessee Oranje

Deze elektrische gitaar van Richwood biedt veel waar voor je geld en heeft een unieke klank. Het instrument is van hoogwaardige houtsoorten gemaakt.

3. Fender Vintera 70S Stratocaster Mocha MN

Deze Stratocaster heeft een jaren 70 look en biedt veel mogelijkheden. Het instrument heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Conclusie

Als je een elektrische gitaar wilt kopen, zijn er veel opties beschikbaar. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen wensen en eisen en een gitaar te kiezen die daarbij past. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, er is altijd een goede gitaar te vinden in iedere prijsklasse.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners