D’Addario introduceert de revolutionaire XS-serie gecoate gitaarsnaren

Er is een nieuwe baanbrekende serie gecoate gitaarsnaren op de markt: de D’Addario XS-serie! Met een ultradunne coating die de levensduur van de snaren verlengt en zorgt voor een soepeler speelgevoel. Deze innovatieve snaren zijn momenteel verkrijgbaar voor akoestische gitaar en mandoline.

De coating, 10x dunner dan een mensenhaar

De D’Addario XS-serie is voorzien van een coating die 10 keer dunner is dan een mensenhaar. Deze coating beschermt de groeven tussen de windingen tegen vet en vuil, waardoor de snaren langer hun toon behouden dan niet-gecoate snaren. Bovendien zorgen de XS gecoate snaren voor een natuurlijk speelgevoel.

Constructie met zeshoekige snaarkern

De omwonden snaren in deze serie zijn gemaakt van zeshoekig NY-Staal, wat zorgt voor een betere grip op het wikkeldraad. Dankzij deze zeshoekige vorm hebben de snaren een langere levensduur en een preciezere intonatie. D’Addario maakt al jaren gebruik van deze technologie en het heeft zijn meerwaarde keer op keer bewezen!

Fustion Twist bevestiging

Elke snaar in de D’Addario XS-serie wordt bevestigd met behulp van de Fustion-Twist techniek. Hierdoor breken de hoge snaren minder snel en behoudt de hele snarenset beter zijn stemming.

Verbeterde stemstabiliteit

De Fusion-Twist bevestiging, in combinatie met de NY-stalen snaarkern, zorgt voor een uitstekende stemstabiliteit. Je hoeft de snaren minder vaak te stemmen, wat zorgt voor meer speelplezier.

Verschil met D’Addario XT

De XS-serie van D’Addario verschilt van de XT-serie doordat de XS-snaren daadwerkelijk zijn gecoat. De D’Addario XT-snaren zijn behandeld met de microscopische X-Treatment en hebben geen coating. Daarnaast zorgen de XS-snaren voor een gladder speelgevoel dan de XT-snaren.

Alleen voor akoestische instrumenten?

Helaas is er momenteel geen informatie beschikbaar over XS-gecoate elektrische gitaarsnaren of bassnaren. De serie bestaat momenteel uit zes sets snaren voor akoestische (western) gitaar en mandoline. Kijk hier >> voor alle beschikbare snarensets.

Bekijk hier de introductievideo:

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners