Cordoba Hauser klassieke gitaar met koffer

Meisje dat gitaar leert spelen met akkoorden

De Cordoba Hauser is een klassieke gitaar die geïnspireerd is door de legendarische 1937 Hauser gitaar. Deze gitaar werd oorspronkelijk gebouwd door de luthier Herman Hauser speciaal voor virtuoos Andres Segovia. Het exemplaar van Segovia wordt nog altijd tentoongesteld in het Metropolitan Museum in New York. Segovia noemde zijn instrument zonder enige ironie ‘de beste gitaar van ons tijdperk’.

De hedendaagse versie van dit topinstrument werd gebouwd door Cordoba in hun atelier in Californië. De luthiers hebben eerst het origineel grondig geïnspecteerd voordat ze begonnen met het bouwen van deze nieuwe, geperfectioneerde uitgave van de Cordoba Hauser gitaar. Ze hebben de keuze gemaakt om dezelfde houtsoorten te gebruiken, evenals de dikte van de gebruikte panelen en de zangbalkstructuur. Alle technieken van het originele instrument zijn overgenomen en waar nodig aangevuld met moderne technologieën.

Combinatie van moderne en traditionele techniek

De Cordoba Hauser is een all-solid gitaar, wat betekent dat er alleen massief hout is gebruikt voor de constructie van de body. Dit zorgt voor een rijke en volle klank. De gitaar heeft een klassieke uitstraling, met een sparrenhouten bovenblad, mahoniehouten zij- en achterkanten en een ebbenhouten toets. De neck is gemaakt van Spaans cederhout en heeft een traditionele Spaanse halsbreedte.

Perfect voor gevorderde gitaristen

De Cordoba Hauser is een gitaar van hoge kwaliteit en is ideaal voor gitaristen die al wat verder gevorderd zijn. Dankzij de nauwkeurige afwerking en de zorgvuldig geselecteerde materialen heeft deze gitaar een uitstekende toon en projectie. Hij is geschikt voor zowel versterkte als akoestische optredens. Daarnaast wordt de Cordoba Hauser geleverd met een stevige koffer voor optimale bescherming tijdens het vervoeren.

Geschiedenis en kwaliteit

Cordoba is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige klassieke gitaren. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis en bouwt al meer dan 20 jaar hoge kwaliteit gitaren. Cordoba blijft vakmanschap combineren met moderne technologie om handgemaakte gitaren van uitstekende kwaliteit te creëren.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners