Cordoba GK Studio Limited Ziricote elektrisch-akoestische klassieke gitaar

De Cordoba GK Studio Limited Ziricote is een elektrisch-akoestische klassieke gitaar die bijzonder geliefd is bij gitaristen die vaak versterkt spelen, zowel op het podium als in de studio. Met zijn kenmerkende eigenschappen voorziet deze gitaar in de behoeften van flamencospelers en biedt het ook veel speelcomfort voor andere gitaristen.

Kenmerken

De GK Studio heeft een ietwat smallere body dan een standaard gitaar, wat de kans op feedback tijdens het versterkt spelen minimaliseert. De hals van de gitaar is ook iets dunner en de snaren zijn geplaatst op een subtiele afstand van 40 mm, wat het speelcomfort aanzienlijk verhoogt. Daarnaast zorgen de cutaway en lage actie ervoor dat het bereiken van hoge tonen gemakkelijk mogelijk is.

Een van de opvallende kenmerken van de GK Studio is de doorzichtige tap-plaat op het bovenblad. Deze tap-plaat zorgt voor extra klankeffect bij het percussief spel, zoals veelvoorkomend is in flamenco muziek.

Regelbare sound

Naast de uitstekende klank van het instrument zelf, is de GK Studio ook voorzien van een Fishman Presys Blend-voorversterker. Deze voorversterker vangt zowel het piëzo-signaal onder de brug als het microfoonsignaal in het lichaam van de gitaar op. Hierdoor kun je de sound zelf volledig naar wens aanpassen.

Specificaties

  • Merk: Cordoba
  • Gitaartype: Elektrisch-akoestische klassieke gitaar
  • Prijs: €749,-
  • Category: Gitaar
  • Stock: Niet voorradig
  • SKU: 9000-0080-1009
  • EAN: 0809870047104

Conclusie

De Cordoba GK Studio Limited Ziricote is een uitstekende keuze voor gitaristen die waarde hechten aan een goede versterking tijdens het spelen. Met zijn mooie uiterlijk, comfortabele speelbaarheid en regelbare geluidskwaliteit voldoet deze gitaar aan de verwachtingen van zowel flamencospelers als andere gitaristen. Helaas is de gitaar op dit moment niet op voorraad, maar het is zeker de moeite waard om deze gitaar in de gaten te houden en toe te voegen aan je collectie zodra deze weer beschikbaar is.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners