Charvel Pro Mod So Cal Style 1 HH FR Vintage White – Een veelzijdige en explosieve elektrische gitaar

Charvel biedt met de Pro Mod So-Cal Style 1 HH een werkpaard met een decennialange historie. Deze elektrische gitaar is namelijk gericht op een hoog speelgemak en een dikke klank die gezichten laat smelten! De elzenhouten body is namelijk geladen met twee Seymour Duncan Distortion humbuckers. Leuke bonus is dat je middels de push/pull volumepotmeter de elementen kunt splitten, zodat er ook sprankelende cleantonen mogelijk zijn. Daarnaast kun je de no-load tonepotmeter volledig uit het circuit halen, zodat het pure karakter van deze Charvel mooi tot uiting komt.

Pro Mod So-Cal Style 1: Snelle hals

De gitaren van Charvel staan bekend om hun hoge speelcomfort. Zo is de achterzijde van de esdoorn hals afgewerkt met een zijdeglans urethaan lak, die met de hand is ingewreven. Hierdoor voelt de hals lekker snel aan. Daarnaast dragen de 22 jumbo frets bij aan een comfortabele speelervaring. Een ander saillant detail is de compoud toetsradius, die verloopt van 12 inch bij de…

Captiverende klank

De combinatie van de elzenhouten body en de Seymour Duncan Distortion humbuckers zorgt voor een overweldigend geluid dat met gemak muren kan laten trillen. Of je nu van rock, metal of blues houdt, de Pro Mod So-Cal Style 1 HH is hier perfect geschikt voor. Dankzij de push/pull volumepotmeter kunnen de humbuckers ook in split-modus worden gezet, waardoor je toegang krijgt tot heldere en sprankelende cleans. Daarnaast kun je de no-load tonepotmeter volledig uit het circuit halen voor die typische Charvel-klank.

Speedy speelervaring

Een van de grootste troeven van Charvel gitaren is het comfortabele speelgemak. De Pro Mod So-Cal Style 1 HH is geen uitzondering. Met zijn maple hals en zijdeglans urethane lak heeft hij een bijzonder snel en soepel speelgevoel. Dankzij de 22 jumbo frets en de compound radius toets (van 12 inch bij de topkam tot 16 inch richting de body) ligt deze gitaar letterlijk als een droom in je handen. Hierdoor kun je moeiteloos snelle licks spelen en heerlijk shredden.

Robuuste constructie en elegante afwerking

Wat betreft constructie is de Pro Mod So-Cal Style 1 HH onverwoestbaar. De body is gemaakt van elzenhout, wat zorgt voor een heldere en gebalanceerde klank. Daarnaast is de hals vastgeschroefd voor optimale sustain en resonantie. Aan de bovenkant van de gitaar prijkt een versterkte Floyd Rose Double Locking tremolo, waarmee je gecontroleerd kunt zweven of juist agressief kunt duiken, en altijd weer terug kunt naar de originele stemming. De afwerking van de Vintage White Pro Mod So-Cal Style 1 HH met bijpassende zwarte hardware zorgt voor een klassieke en elegante uitstraling.

Conclusie

De Charvel Pro Mod So-Cal Style 1 HH FR Vintage White is een elektrische gitaar die voor een groot scala aan stijlen kan worden ingezet. Of je nu van snerende rocksolo’s, heavy metal riffs of subtiele cleans houdt, de Pro Mod So-Cal Style 1 HH kan het allemaal. Door de combinatie van de Seymour Duncan Distortion humbuckers, de comfortabele speelervaring en de robuuste constructie is dit een instrument dat zowel de beginnende als gevorderde gitaristen zal bekoren. Of je nu op het podium staat, in de studio werkt of gewoon lekker thuis aan het spelen bent, de Charvel Pro Mod So-Cal Style 1 HH FR is een krachtige metgezel voor elke gitarist.

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners