Celestion G10 Greenback – Een Iconische Gitaarluidspreker

Al sinds de jaren ’60 gromt de originele Greenback gitaarluidspreker als de beste. Zijn zeer geliefde warme tonen vormen sinds jaar en dag de vertrouwde gitaarkabinet-klank van zeer veel rockgitaristen. Na uitgebreid testen wist Celestion nu ook een 10 inch-versie te ontwikkelen waar zijn grote broer trots op kan zijn: de 30 Watt, 8 ohm Celestion G10 Greenback. U mag diezelfde luide, organische sound verwachten, gecombineerd met de directheid van een 10 inch speaker! U vindt in onze shop tevens de 16 ohm-versie.

De geschiedenis van de G10 Greenback

Lang geleden gooide Celestion al, op zijn zachtst gezegd, hoge ogen met een van de eerste echte gitaarluidsprekers: de Celestion Blue. Het sprankelende geluid van deze Alnico-luidspreker is tot op de dag van vandaag populair.

Een krachtige en veelzijdige speaker

De Celestion G10 Greenback is een speaker die bekend staat om zijn karakteristieke geluid. Met een vermogen van 30 Watt en een impedantie van 8 ohm levert deze speaker de perfecte balans tussen power en controle. Het unieke ontwerp zorgt voor een warme en organische klank, met een nadruk op de midrange. Hierdoor snijdt de gitaar gemakkelijk door de mix heen en krijg je die felbegeerde bite.

De G10 Greenback is bij uitstek geschikt voor rockgitaristen, maar kan ook gebruikt worden in andere genres zoals blues en country. Met zijn 10 inch formaat is deze speaker zeer geschikt voor kleine en middelgrote versterkers. De directheid van het geluid zorgt ervoor dat elke nuance in je spel hoorbaar is.

Hoogwaardige kwaliteit

Celestion staat al jaren bekend om zijn hoogwaardige speakers, en de G10 Greenback is geen uitzondering. Deze speaker is met zorg ontworpen en vervaardigd om de beste prestaties te leveren. Bovendien is hij duurzaam en betrouwbaar, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Conclusie

De Celestion G10 Greenback is een iconische gitaarluidspreker met een legendarisch geluid. Of je nu een rockgitarist bent die op zoek is naar die klassieke kabinetsound, of een muzikant die op zoek is naar een veelzijdige en krachtige speaker, de G10 Greenback is een uitstekende keuze. Met zijn 10 inch formaat, 30 Watt vermogen en 8 ohm impedantie biedt deze speaker de perfecte combinatie van kracht, controle en warmte. Investeer in de G10 Greenback en til je spel naar een hoger niveau!

Bekijk op BAX Shop

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners