Alles wat je moet weten over zelfstandig gitaar leren spelen

Kun je zelf gitaar leren spelen?

Vraag je je af of je zelf gitaar kunt leren spelen zonder een privéleraar? Velen hebben het al gedaan. Een gitaarleraar kan nuttig zijn, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig online hulpmiddelen waarmee je zelfstandig en goedkoop kunt leren.

Zelf gitaar leren spelen stappen

Als je zelfstandig gitaar wilt leren spelen, kun je de volgende 7 stappen volgen:

Stap 1: Gitaar kopen

Als eerste heb je natuurlijk een gitaar nodig. Het is het beste om te beginnen met een akoestische gitaar omdat die makkelijker te bespelen is dan een elektrische gitaar. Zorg er ook voor dat je een gitaar koopt die past bij jouw grootte en leeftijd.

Stap 2: Accessoires

Voor het gemak zijn er diverse accessoires beschikbaar, zoals extra gitaarsnaren, een stemapparaat, een plectrum en een gitaarband.

Stap 3: Houding

Zorg voor een goede houding. De manier waarop je je gitaar vasthoudt, heeft invloed op je speelstijl. Houd de hals van de gitaar parallel aan de vloer, plaats de gitaar comfortabel op je been en gebruik je duim achter de hals om akkoorden te spelen.

Stap 4: Basisvaardigheden

Begin met het leren van de basisvaardigheden en technieken, zoals het lezen van tablatuur, het spelen van akkoorden en barré-akkoorden.

Stap 5: Plannen

Zonder lessen kun je je eigen schema maken. Plan vaste tijden om te oefenen en word elke week beter.

Stap 6: Samen spelen

Speel niet alleen. Speel samen met andere gitaristen om nieuwe dingen te leren en beter te worden.

Stap 7: Genieten

Speel met plezier! Geniet van het leerproces en leer jouw favoriete nummers spelen.

Online gitaarles cursus

Een goede optie is de online cursus Gitaarles van Koen. Hier leer je in 22 lessen de basis en kun je op jouw eigen tempo oefenen. De cursus is betaalbaar en je hebt toegang tot een community van medecursisten.

Zelf gitaar leren spelen conclusie

Zelf gitaar leren spelen is mogelijk. Volg de stappen en leer met de online cursus Gitaarles van Koen. Veel succes en plezier!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners