Alles wat je moet weten over Eric Clapton

Wie is Eric Clapton?

Eric Clapton, geboren op 30 maart 1945 in Engeland, is een wereldberoemde gitarist. Hij groeide op in een muzikaal gezin en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor de gitaar. Na verschillende bands te hebben geprobeerd brak hij uiteindelijk door met de rockband The Yardbirds en behaalde zijn eerste commerciële successen. Clapton werd vervolgens bekend door zijn werk met bands als Cream en zijn solocarrière.

Muziek Eric Clapton

Gedurende zijn carrière heeft Clapton vele albums uitgebracht en grote hits gescoord, waaronder “Layla”, “Tears in Heaven” en “Wonderful Tonight”. Zijn muziek blijft tot op de dag van vandaag populair en wordt nog steeds veel beluisterd.

Gitaren Eric Clapton

Clapton heeft door de jaren heen verschillende gitaren gebruikt. Zijn eerste elektrische gitaar was een Fender Telecaster, gevolgd door een Gibson SG Standard en later een Fender Stratocaster, waarmee hij veel van zijn bekendste nummers heeft opgenomen.

Vermogen Eric Clapton

Dankzij zijn succesvolle carrière als muzikant en meer dan 100 miljoen verkochte albums heeft Clapton een geschat vermogen van ongeveer 450 miljoen dollar. Hij heeft ook veel geïnvesteerd in onroerend goed, kunst en voertuigen.

Zelf gitaar leren spelen

Wil je zelf graag gitaar leren spelen en nummers zoals die van Eric Clapton kunnen spelen? Met de online gitaarcursus van Koen Snoek kun je snel en voordelig gitaar leren spelen. De cursus bevat 22 lessen waarin je alles leert over akkoorden, houding, tablatuur lezen en technieken.

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners