2 Gitaren Op 1 Versterker: Makkelijk Wisselen Tussen Gitaren

Hoe 2 gitaren op 1 versterker aan te sluiten

Wil je gemakkelijk kunnen wisselen tussen twee gitaren op één versterker? In dit artikel bespreken we verschillende pedalen die deze functionaliteit bieden. Of je nu op het podium staat of in de studio werkt, het aansluiten van twee gitaren op één versterker kan je de moeite besparen om telkens kabels los te koppelen. We nemen ook een optie in overweging die het aansluiten van maximaal vier gitaren mogelijk maakt.

Pedaaltjes voor het aansluiten van 2 gitaren op 1 versterker

Er zijn verschillende pedalen op de markt die het mogelijk maken om twee gitaren op één versterker aan te sluiten. Laten we eens kijken naar enkele van de beste opties:

1. Boss AB-2 2-Way Selector

De Boss AB-2 2-Way Selector is een betaalbare optie om twee gitaren op één versterker aan te sluiten. Met dit pedaal kun je eenvoudig tussen je gitaren wisselen met één druk op de knop. Het is ontworpen voor gemak en gebruiksgemak. En het beste is, het is verkrijgbaar voor slechts €45!

2. Morley ABY Switch

De Morley ABY Switch is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een pedaal dat geen batterijen nodig heeft. Dit pedaal maakt het mogelijk om tussen twee gitaren op één versterker te wisselen en is zelfs handig om tussen twee versterkers te schakelen. Het biedt ook de mogelijkheid om met één gitaar op twee versterkers tegelijk te spelen. Daarnaast heeft de Morley ABY Switch handige LED-indicatoren en wordt hij gevoed via een 9V-adapter.

3. Radial Tonebone Bumper

Als je verwacht dat je in de toekomst meerdere gitaren wilt aansluiten, is de Radial Tonebone Bumper een uitstekende keuze. Met dit pedaal kun je maar liefst vier gitaren op één versterker aansluiten. Het biedt ook een aparte output voor een stemapparaat. Hoewel het iets duurder is dan de andere pedalen, is de Radial Tonebone Bumper de moeite waard als je van plan bent je gitaarcollectie uit te breiden.

Houd er rekening mee dat je voor sommige pedalen een adapter of batterijen nodig hebt om ze te voeden. Maar met deze handige pedalen kun je moeiteloos wisselen tussen gitaren en genieten van je speelsessies!

Lees ook onze post met 10 tips voor beginners