Type gitaar

Heel erg veel mensen zullen zich natuurlijk afvragen wat voor type gitaar ze nou moeten kopen als ze net pas beginnen met gitaar spelen.

Er zijn veel verschillende soorten gitaren en het is moeilijk kiezen het makkelijkste zou zijn als je op een simpele gitaar gaat spelen vooral als je nog niet helemaal zeker weet wat voor soort muziek je wil gaan spelen.

Dit heeft te maken met de verschillende gitaren die je hebt voor verschillende muziekstijlen bijvoorbeeld de spaanse gitaar met nylon snaren word gebruikt om spaanse en klassieke muziek op te spelen.

Als je dus een liefhebber bent van spaanse en klassieke muziek dan kun je prima vooruit met deze gitaar en ze zijn ook niet duur in aanschaf als je goed zoekt zijn ze al vanaf 25 euro te koop.

De steelstring of western gitaar is een gitaar die stalen snaren heeft en word onder andere gebruikt voor rock,blues,pop en country muziek en word meestal bespeeld met een plectrum vanwege de stalen snaren die erop zitten.

Ben jij een liefhebber van rock,pop en country dan kun je prima vooruit met de steelstring gitaar/western gitaar deze type gitaren zijn ook niet duur in aanschaf en zijn al te koop vanaf 50 euro.

De elektrische gitaar heeft ook stalen snaren maar heeft geen klankkast zoals de twee type gitaren hierboven dit komt omdat het geluid versterkt word met een versterker.

De elektrische gitaar wordt gebruikt door mensen die bijvoorbeeld in een band spelen ook kun je er rock,blues,pop,jazz,country of gewoon een lekkere solo op spelen.

Wel is zeker aan te raden als je een elektrische gitaar gaat kopen dat je een starterspakket koopt dan heb je meteen de gitaar,versterker en snoer erbij.

Deze starterspaketten zijn vanaf 150 euro te koop maar als je budget het toelaat dan kun je een pakket kopen van Ibanez vanaf 200 euro dan weet je zeker dat je een goede gitaar hebt en de prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed.

Probeer er wel altijd voor te zorgen dat je goede kwaliteit snaren voor je gitaar koopt dit bepaald natuurlijk de kwaliteit van het geluid en zo weet je dat er altijd zuiver geluid vanaf komt.

Als je er nu nog niet helemaal aan uit bent wat voor type gitaar je wil maak dan een keer wat tijd vrij om naar de dichtstbijzijnde gitaarwinkel bij jouw in de buurt te gaan en probeer iemand mee te nemen die er verstand van heeft zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Share Button