Spaanse gitaar

De spaanse gitaar is een gitaar met nylon snaren waar een mooi zacht geluid vanaf komt deze gitaar valt in de categorie akoestisch dat wil zeggen dat het geluid niet versterkt wordt door een versterker.

Er zijn doorgaans 3 verschillende type gitaren waarin deze worden ingedeeld de spaanse gitaar met nylon snaren,steelstring gitaar ook wel western gitaar genoemd met stalen snaren en de elektrische gitaar.

De spaanse gitaar is toch wel het oudste model gitaar en de rest van alle modellen zijn hier dan ook van afgeleid het verschil is dat de ene gitaar wat groter is en de ander wat kleiner.

Deze gitaar wordt meestal zonder plectrum bespeeld dat is een klein plaatje wat je tussen duim en wijsvinger houdt en zo makkelijk de snaren kunt aanslaan.

Als je een steelstring gitaar of ander type gitaar bespeelt dan is het wel makkelijk om een plectrum te gebruiken in verband met de vorm van de snaren.

De spaanse gitaar is heel erg makkelijk te herkennen aan de ronde vorm van de klankkast.

spaanse gitaar

Er zitten 6 snaren op deze gitaar en de 3 dikste snaren daarvan zijn omhuld met ijzer waardoor het heel erg lijkt alsof het stalen snaren zijn maar de kern hiervan is toch echt van nylon hier ontstaan weleens misvattingen over.

Heel veel mensen die net pas beginnen met gitaar spelen geven vaak de voorkeur aan de spaanse gitaar deze type gitaren zijn ook niet duur in aanschaf ze zijn al te koop vanaf ongeveer 25 euro.

Je kunt ook prima beginnen op een steelstring gitaar of meteen een elektrische gitaar laat dit even duidelijk zijn het beste is om gewoon te kijken en proberen wat voor gitaar er het beste bij jouw past.

Probeer wel te zorgen dat je goede kwaliteit snaren hebt dit komt alleen maar ten goede van het geluid wat er van je gitaar afkomt en dat is natuurlijk wat je wilt.

Share Button