Noten leren lezen

Je kunt ervoor kiezen om gitaar te leren spelen door middel van noten leren lezen.

Het makkelijkste is natuurlijk wel tablatuur waar helemaal geen noot aan te pas komt en waarmee je toch liedjes kunt spelen.

Wil je toch graag noten leren lezen of in ieder geval enige kennis hiervan hebben hieronder staat een voorbeeld van hoe noten eruit zien.

noten leren lezen

Onder staat een stukje tablatuur op welke manier je deze noten kunt spelen op bijvoorbeeld de gitaar.

Deze noten die je hierboven ziet zijn van toepassing op alle soorten muziekinstrumenten dus niet alleen maar voor de gitaar.

Als je eenmaal de muzieknoten kunt lezen dan is er ook nog het ritme of tempo waarin je sommige noten moet spelen.

Je ziet dat de bolletjes van de noten zwart zijn maar soms zijn ze niet ingekleurd of er zit een vlaggetje aan de stok dit heeft dan te maken met het tempo of ritme.

Misschien heb jij helemaal geen kennis van noten leren lezen en vraag je jezelf af is dit nu echt nodig dat ik dit allemaal weet?

Nee dit is niet nodig maak je geen zorgen als je hier niks van snapt het belangrijkste is dat als je weet hoe tablatuur werkt je hier echt meer als genoeg aan hebt.

Als je les krijgt van een muziekleraar dan kan het zijn dat die je wat leert over noten leren lezen maar het meeste wat toch gebruikt zal worden is tablatuur.

Er is meer dan genoeg te vinden over tablatuur op internet en hiermee kun je vrijwel elk lied in elk denkbaar genre vinden en spelen.

Wil je toch graag noten leren lezen kijk dan hieronder verder.

www.bladmuziekwinkel.nl

Share Button