Gitaar stemmen

Je gitaar stemmen is natuurlijk wel belangrijk je kan dan wel goede kwaliteit snaren hebben maar als deze niet goed staan afgestemd dan klinken de liedjes die je speelt gewoon niet mooi.

Je hebt dikke en dunne snaren de dikke snaren zorgen voor een zwaarder geluid en de dunnere snaren zorgen voor een hoger geluid deze snaren worden aangeduid in letters van dik naar dun.

De dikste snaar begint met de letter E hier volgt de volgorde van de letters waarin de snaren worden aangegeven  E-A-D-G-B-E de laatste letter is de dunste snaar.

Een handige tip om de letters van de snaren te onthouden ”een aap die geen banaan eet”

Zorg er voor dat je snaren van goede kwaliteit zijn anders heb je kans dat ze breken als je ze strakker spant maar wees niet te bang om de snaren wat strakker te spannen er moet immers wel een mooi geluid vanaf komen.

Gelukkig heb je hele makkelijke stemapparaatjes die aangeven hoe je je snaren moet spannen deze stemapparaatjes heb je met een interne en een externe microfoon en hiermee kun je dus heel makkelijk je gitaar stemmen.

De externe microfoon meet de trillingen van het geluid die je snaren maken in de lucht de interne microfoon die je kunt aansluiten op je gitaar meet de trillingen van je snaren die direct van je gitaar af komen dus nauwkeuriger als de externe microfoon.

Het is wel aan te raden om een stemapparaat met een interne microfoon aan te schaffen omdat het geluidskwaliteit toch vaak beter ten goede word gedaan doordat het stemapparaat direct de trillingen meet die van je gitaar af komen.

Als je een elektrische gitaar hebt dan is het ook aan te raden om een stemapparaatje aan te schaffen die je rechtsstreeks op de gitaar kan aansluiten.

Je kunt ook gebruik maken van de tune-o-matic de dikste snaar begint met de eerste letter links op de tune-o-matic en hiermee kun je redelijk nauwkeurig je gitaar stemmen.stemapparaat gitaar

Share Button