Elektrische gitaar

Het verschil tussen een akoestische gitaar in vergelijking met een elektrische gitaar is dat akoestische gitaren zoals de spaanse gitaar en western gitaar hol zijn van binnen.

Deze gitaren hebben een klankkast die hol is van binnen en deze produceert het typische geluid van de akoestische gitaar.

De elektrische gitaar heeft geen klankkast omdat het geluid van deze gitaar wordt versterkt door een geluidsversterker.

elektrische gitaar

Als je besluit om een elektrische gitaar te gaan kopen dan zijn er speciale starterspakketten vanaf ongeveer 200 euro waarbij je dan de gitaar hebt versterker en snoer in een complete set.

Dit is aan te raden als je nog niet zo veel ervaring hebt met gitaar spelen maar wel een leuk gitaartje wil hebben en een mooi cool geluid wil.

Als je wat meer ervaring hebt en je budget laat het toe dan kun je natuurlijk ook een duurdere set kopen dan moet je denken aan ongeveer 500 euro of meer maar dan heb je wel een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

De elektrische gitaar is zeer geschikt voor onder andere pop,jazz,rock,blues en mensen die bijvoorbeeld in een bandje zitten of als je natuurlijk gewoon een keer een mooie dikke solo wil spelen.

Deze gitaar kun je ook heel makkelijk afstellen zodat je meteen een andere klank krijgt van warm geluid voor jazz tot echt rockgeluid voor pop rock enzovoorts.

Als je nog niet zoveel ervaring hebt en je gaat een gitaar kopen probeer dan altijd iemand mee te nemen die er verstand van heeft en je advies kan geven dan weet je ook zeker dat je een goede gitaar koopt.

Share Button